joi, 9 mai 2013

Minută 9 mai 2013 - Întâlnire la ADP Sect.3


Astazi 9 mai 2013 ne-am intalnit la ADP cu dl. director Silviu Popa. Am fost din partea PPI patru persoane: Roxana Stanescu, Tiberiu Poparad, Razvan Vastea si Eduard Dumitrache.

1. Gardul ce a aparut in zona serelor si a scos 5000 de m2 de spatiu verde
din circuitul public a fost amplasat de director deorece cei de la mediu i-au spus (nu exista o hartie in acest sens) ca in jurul unui container de ecologizare ar trebui sa existe o zona de protectie cu raza de 100 de m2. Daca obtinem un punct de vedere de la Adm. de Mediu relativ la aceasta problema, ADP va da jos gardul.
Observatie: containerul este langa sere deci oricum nu se respecta zona de ecologizare.

2. Cele doua insule ce au fost folosite pentru operatiunea de decolmatare si depozitare vor fi readuse la forma initiala. Dupa ce se usuca, ADP elibereaza si reface gazonul, reteaua de irigatie nu a fost afectata.

3. La nivelul ADP-ului nu exista un plan de amenajare a parcului, primaria dispune, directorul este "un umil servitor". Planul de amenajare a insulei il aduce primaria prin Dept. de Arhitectura iar ADP il executa impreuna cu alte firme.

4. Este propusa spre construire in zona "tortului" (treptele circulare dinspre pod) un amfiteatru de 7-8000 de locuri, parcare subterana, turnul mirilor, o pasarela  intre insula si turn (?).

5. Daca s-ar dori, s-ar putea da amenzi proprietarului celor 12 hectare care va fi astfel obligat sa faca curat, dupa parerea dl. Silviu. Dar nu se doreste aceasta (de catre cine?).

6. Problema cu terasele este in mana ADP. ADP ia decizia (de ex. 30 de terase) si o supune hotararii in Consiliu. In realitate se observa o extindere abuziva a teraselor si ar trebui monitorizat numarul aprobat de locuri si suprafata pe care pot functiona.

Trebuie sa cerem letric de la ADP o serie de acte. Avand in vedere ca am solicitat audienta la Mediu, trebuie sa abordam acolo problema celor 5000 de m2.

17 comentarii:

  1. pct 3 directorul este "un umil servitor"... al cui?????
    pct 5 s-ar putea da amenzi proprietarului celor 12 hectare... cine este proprietarul?????

    mult succes

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. proprietarul este dna Maria Cocor.

      Ștergere
    2. Stapanul este primarul Robert Negoita

      Ștergere
    3. Această expresie a folosit-o dl. director pentru a exprima faptul că el doar execută ordinele, nu are prea multă autoritate.

      Ștergere
  2. pct 5 s-ar putea da amenzi proprietarului celor 12 hectare...
    Imediat dupa ce au fost puse afisele cu proprietate privata, la mai putin de o saptamana, oameni ai ADP-ului (salopete verzi cu inscriptie ADP S3 pe ele) au facut curat in toata zona respectiva. De ce, daca tot e teren privat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dl primar R. Negoiță a promovat acea acțiune ca una ”a voluntarilor” din sect. 3, sprijiniți de PS3. R. Negoiță a spus că acea acțiune a fost voluntară pentru că nu se pot aloca bani de la buget pt. curățenie pe teren privat.

      Ștergere
  3. Cea mai mare problema este cea cu cele 12 hectare, sper sa se rezolve, sa nu apara acolo cladiri, ne-am saturat de atata betoane.

    RăspundețiȘtergere
  4. dragilor este vb despre al teren decat cel din parcul IOR!!!! nu pot sa cred ca proprietar este tot madam cocor!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sper ca propunerea de la punctul 4 sa ramana ceea ce pare a fi : o gluma proasta, ca sa nu zic sinistra!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu putem spune cu siguranta decat dupa ce discutam si cu arhitectul sef al sectorului.

      Ștergere
  6. Am auzit si eu de ideea cu parcare subterana facuta intr-o zona din parc, cica vin prea multi oameni in zona si nu au unde sa parcheze. Adevarul e ca oamenii vin in IOR, chiar de departe, ca de exemplu din Voluntari, iar locurile de parcare sunt greu de gasit in we in zona parcului, insa nu construirea in zona respectiva e solutia. Solutia e ca primaria/primariile sa opreasca distrugerea parcurilor existente si chiar sa faca unele noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parcarea subterana implica niste costuri fabuloase. Chiar si in zilele cele mai aglomerate este imposibil ca cineva care vine cu masina sa nu gaseasca loc in jurul parcului.

      Ștergere
    2. Bineinteles, ar fi o alta prostie majora sa se demareze alte lucrari magalitice. Dar tocmai fiindca ar fi o lucrare inutila si extrem de costisitoare, ma tem ca se va demara, in lipsa unei actiuni hotarate din partea noastra.
      Despre locurile de parcare: stau in zona, nu mi s-a intamplat niciodata sa nu gasesc loc, fie in jurul parcului, fie pe bulevardul Grigorescu. Cristina Barbu

      Ștergere
  7. Si nu e vorba numai de parcarea subterana. De amfiteatrul de 7000-8000 de locuri ce spuneti? Iar "turnul mirilor" - e un kitsch insasi ideea.
    De altfel spiritul parcului a fost deja denaturat, niciodata nu va mai fi locul plimbarilor tihnite, cu alei linistite si salcii umbroase.
    Seamana din ce in ce mai mult cu un parc de distractii artificial. Arbori in ghivece, terenuri de sport si locuri de joaca, pavate cu plastic si prea dense ca numar, gratare in aer liber, chioscuri si terase, sculpturi de prost gust si amfiteatre de beton, scari monumentale, ornamente de sezon excesive si tipatoare.
    Constat cu regret ca arhitectii peisagisti din anii comunismului de trista amintire aveau mai mult gust si simt estetic decit cei actuali.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, adevarat. Propusesem mai de mult pe grupul de discutii prietenii realizarea unui parteneriat Primarie-tineri studenti la arhitectura pentru rezolvarea problemelor estetice. Poate reiterăm demersul. https://www.facebook.com/groups/287258478007571/permalink/432919053441512/

      Ștergere