marți, 29 aprilie 2014

Comunicat al grupului de acţiune civică Prietenii Parcului IOR cu ocazia alegerilor europarlamentare



::COMUNICAT::


Dragi prieteni, pe data de 25 Aprilie a început campania electorală pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc pe 25 Mai.

Membrii grupului de acţiune civică ”Prietenii Parcului IOR” nu sunt afiliaţi nici unui partid politic şi aşa vor rămâne. În acelaşi timp însă grupul este al cetăţenilor ce locuiesc în Sectorul 3, în jurul Parcului IOR, cetăţeni ce, ne place să credem că vor merge la vot în cunoştinţă de cauză. Sau nu vor merge, dar tot în cunoştinţă de cauză.

Aşadar, ceea ce este important este că avem la dispoziţie o lună de zile în care politicienii care iau decizii pentru noi, pentru cauza noastră, aceea de păstrare a parcului verde şi mai mult, de ANULARE a retrocedării ilegale, NE VOR ASCULTA CU MARE ”ATENŢIE” ŞI ”EMPATIE”. Vor fi şi ei, timp de o lună de zile, ”prietenii” noştri. După care iar vor fi împotriva noastră, dar nu contează, avem o lună la dispoziţie. Trebuie să fim conştienţi că FIECARE vot este important, să fim conştienţi de puterea noastră în aceste momente.

În cele ce urmează vom face un recurs la memorie:

1. Parcul IOR a fost ”retrocedat” atunci când PDL era la putere. Primar general, BĂSESCU Traian+Primar de sector 3 NEGOIŢĂ Liviu. Acum s-au împărţit, în două, PDL şi PMP. Aceeaşi Mărie cu două pălării. Vor arunca în joc candidaţi la europarlamentare, să ştiţi şi să votaţi în consecinţă pe 25 Mai. Le pasă lor de spaţiu verde? Dau doi lei pe el.

2. În prezent, tot procesul de dezavuare a ilegalităţii comise atunci când s-a retrocedat parcul IOR este tergiversat de PSD. Avem un Primar general ”independent” Sorin Oprescu + Primar de sector 3 NEGOIŢĂ Robert de la PSD. Sub aceştia doi s-a întâmplat şi altă nedreptate, respectiv autorizarea Mall-ului de pe terenul, la fel de ilegal retrocedat de pe Blv. Rebreanu. Ştiţi povestea, pe larg aici.

Deci, acţionat în cunoştinţă de cauză la vot, să ştim  că în Alianţa PSD-UNPR-PC-UDMR sunt oameni care autorizează construcţia mall-urilor şi plâng apoi că nu sunt bani de grădiniţe, de şcoli, de biblioteci!

3. PNL, la noi la Sectorul 3 este în alianţă cu PSD. Practic este sincron între primarul de Sector 3, NEGOIŢĂ Robert şi consilierii PNL, la sectorul 3 este valabil sloganul ”USL trăieşte!”. PNL-ul este aşadar părtaş PSD în toate chestiunile ce privesc Sectorul 3. Dacă vă place de PNL dar nu vă place PSD (sau invers) şi locuiţi în Sectorul 3, veţi avea, pe buletinul de vot de europarlamentare, o dilemă deoarece în Sectorul 3 PSD=PNL.

Candidaţii PNL la europarlamentare sunt şterşi, fără realizări notabile (greu de crezut la un salariu de 10.000 de euro/lună! cât are un europarlamentar) dar aşa este. Au votat cum le-a dictat familia politică ALDE (liberal-democraţii europeni). Stăm şi noi şi ne întrebăm: Pentru ce iau atâţia bani?

Singura opţiune rezonabilă la aceste europarlamentare sunt candidaţii independenţi, dar aleşi şi aici, cu grijă. Sunt 8 (opt) la număr trebuie urmărit cu atenţie fiecare şi luată decizia în cunoştinţă de cauză. În plus, fiecare vot pentru un independent defavorizează într-o oarecare măsură partidele politice, deci ar fi o opţiune.

Lipsa de la vot cu gândul că ”boicotez” este o opţiune însă una nu prea înţeleaptă. Practic se favorizează partidele ce au votanţii lor ”de casă”, poate ştiţi, procentele obţinute de fiecare partid se calculează pe număr de persoane PREZENTE la urnă. Singura modalitate de boicot rămâne anularea votului.

Cu siguranţă, în această preţioasă lună pentru noi cetăţenii, vom aduce şi alte precizări, pe măsură ce ele apar.

Acestea fiind spuse, le urăm tuturor partidelor politice şi candidaţilor independenţi la europarlamentare: Mult succes!

Prietenii Parcului IOR

UPDATE: 19 Mai 2014



Dragi prieteni,

În contextul alegerilor europarlamentare ce vor avea loc duminica aceasta, pe 25 Mai, revenim, aşa cum am promis, cu completări pentru a vota în cunoştinţă de cauză.

Sigur, unii dintre dumneavoastră pot spune: Dar cum poate un europarlamentar să susţină cauza parcului nostru, aceea de anulare a unei retrocedări frauduloase? Probabil că nu poate şi nu va fi interesat să o facă însă trebuie să ne amintim că un europarlamentar, dacă nu este independent, face parte dintr-un partid politic. Iar duminica aceasta, vom încuraja sau vom sancţiona prin vot acele PARTIDE POLITICE ce au sprijinit sau au îngropat parcul nostru IOR de-a lungul vremii.

Scurtă recapitulare:

1. PDL a retrocedat parcul IOR. Acum sunt împărţiţi în două: PMP şi PDL. Prin urmare, merită vreunul dintre aceste partide două votul nostru? Noi considerăm că NU.

2. PSD este acum la putere în Sectorul 3. Lasă să se construiască un mall pe un teren retrocedat fraudulos, la Spartak. Nu fac nimic în legătură cu cele 12 Ha de la metrou Titan. BONUS: Schimbă bordurile în roz-bombon pe marile artere şi introduc pe motivaţii clientelare în parc, titicare, ”gări europene” şi globuri pământeşti disproporţionate pe bani publici. ÎN PLUS: Mici + bere la liber în tot parcul de parcă am fi la bâlci. O liniştită şi curată plimbare prin parcul IOR a ajuns să se transforme în ”Marea Afumătoare” din IOR. Pentru delăsare, prost-gust şi interese clientelare, vreunul dintre europarlamentarii PSD merită vreun vot duminică? Noi considerăm că NU.

3. PNL. La Sectorul 3, poate nu ştiaţi, USL Trăieşte! Monstruoasa coaliţie PSD-PNL trăieşte sub forma unui sincron total Robert-NEGOIŢĂ - consilieri PNL. Prin urmare tot ce a fost precizat la pct. 2 mai sus în legătură cu PSD este valabil şi pentru PNL! Pentru că nu au demnitate şi s-au făcut părtaşi PSD-ului, fiind ca fraţii lor mai mici aici în Sectorul 3, merită europarlamentarii PNL vreun vot duminică? Cu siguranţă NU.

Atenţie însă! Dezamăgirea noastră legată de politica partidelor din România NU TREBUIE să se transforme în absenteism la vot. Există cel puţin doi independenţi sau partide politice mai mici ce şi-au asumat clar că vor susţine abordări curate legate de mediul înconjurător.

Prietenii Parcului IOR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu