miercuri, 17 iulie 2013

De ce alegi sa faci curat intr-un loc public? De ce IOR?

Razvan V: „Alegem sa facem curat pt ca este al NOSTRU si nu ne place sa traim in mizerie. De ce IOR? Pt ca locuim aici in apropiere.”

Eduard D: „Este locul unde ies cu familia aproape in fiecare seara, un spatiu de normalitate, de intalnire. Cunosc multi vecini, tineri, familii, pensionari care au adoptat si au fost adoptati de parcul IOR. Practic cred ca s-a depasit notiunea de spatiu public. Pot spune ca sambata, adunand peturi, ambalaje, hartii, etc m-am simtit extraordinar alaturi de ceilalti prieteni ai parcului. Parcul uneste, implica, ajuta la construirea unei vecinatati ce functioneaza uman si social.
In acest context asa cum mentinem curatenia in casuta noastra este firesc sa o facem si aici.”

Cristian S: "Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza) este un parc de care ma leaga multe amintiri frumoase din ultimii 21 de ani. Acest parc este una din putinele oaze de verdeata si natura dintr-un oras poluat, zgomotos si stresant si de aceea vin adeseori in el pentru relaxare, miscare si deconectare de la "vuietul orasului". In momentul in care autoritatile indrituite nu se ocupa asa cum se cuvine de soarta si curatenia acestei zone verzi nu pot sa stau nepasator fata de ceea ce se intampla cu "plamanul verde" al comunitatii mele. Crezul meu este ca schimbarea in bine nu poate avea loc fara implicare. E bine sa semnam o petitie sau sa fim activi pe facebook, dar e departe de a fi suficient. Orasul este al nostru, iar asta trebuie sa se reflecte in grija si implicarea noastra."

Cristian R: „Am ales sa ajut parcela asta de natura pentru ca asa mi se pare firesc. Suntem norocosi sa avem in cartierul nostru o parcela cu vegetatie naturala si imi doresc ca toata lumea sa fie constienta de acest bun pe care trebuie sa il protejam. Sunt curios cati dintre noi, iesind de la statia de metrou Titan, au ales sa-si limpezeasca mintea macar pentru 5 minute aici.Eu stiu ca am facut-o de nenumarate ori. Deci joaca un rol important atat pentru bunastarea fizica cat si psihica a locuitorilor. „

Diana D: “Agresata, de fiecare data cand trec pe aleile asa-zisei „zone retorcedate” a Parcului IOR, de mizeria facuta de dragii nostri concetateni, mi-am dorit mereu sa fac ceva in sensul acesta. Dar cum o actine de curatare a unui parc, nu are mari sanse de reusita de unul singur, m-am bucurat foarte mult, cand, cu ajutorul internet-ului, ne-am adunat un grup, in jur de zece oameni, in cea mai mare parte format de tineri entuziaşti, eu fiind doar cu entuziasmul, care a considerat, la fel ca si mine, ca nu este suficient sa ai atata verde in jurul tau, daca acesta este murdar si neingrijit. Asa ca ne-am pus pe treaba: ne-am ales o zi si, cu saci, manusi si chiar cu o coasa, pe care au folosit-o doar cei cu „antecedente”, am pornit la ecolgizarea zonei mai sus amintite. Entuziasmul actiunii in sine (natura a tinut cu noi: soare, pasarele, coasa, multa tinerete si buna dispozitie) a fost marit atunci cand am constat ca exista atatia oameni care ni s-au alaturat si carora, ca si noua, le pasa. De aici, inca o data mi-am dat seama ce insemana puterea exemplului. ”

Electra M: “Pentru mine, parcul IOR este ACASA. De cand ma stiu, ma trezesc dimineata si inainte orice il privesc de la fereastra, urmarind succesiunea anotimpurilor, a vremurilor, oamenii pasind agale sau mai grabiti. uneori, il imortalizez, pentru ca spectacolul naturii imi ofera de fiecare data o alta stare. ca sunt vesela, ingandurata sau foarte grabita, 'tabloul' natural pe care il vad, imi incarca 'bateriile'.
Eu una, cred ca trebuie sa facem curat peste tot, in jurul nostru. Exact cum faci curat in apartament sau in casa de la tara, in jurul blocului sau pe birou. Practic, facem curat intr-un loc in care stai pentru ca astfel traim intr-un mediu mai sanatos. Orice loc de pe Pamant este al nostru, al oamenilor si va arata dupa cum avem grija de el.
Avem datoria sa lasam IOR-ul macar la fel celor ce vor veni dupa noi.”

Anda D: “Parcul IOR este public, fiind al nostru, al tuturor locuitorilor sectorului 3 din Bucuresti. Cu totii trebuie sa avem grija de el. Imi place sa alerg in IOR, dar nu-mi place sa fac slalom printre gunoaie. Am cautat o solutie imediata si eficienta. Am gasit-o: sa facem noi curat! Sper ca si autoritatilor locale sa gaseasca solutiii pentru pastrarea in circuitul public a spatiilor verzi existente! "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu