sâmbătă, 24 august 2013

Impresii și plan de acțiune după întâlnirile de la Consiliul Local Sect 3 și Administrația Parcului IOR

După cum probabil știți, reprezentanții Grupului de acțiune civică ”Prietenii Parcului IOR” au fost prezenți Joi, 22 August 2013 la ședința Consiliului local al Sectorului 3.


Am venit pentru a reaminti consilierilor aleși de noi că încă nu este rezolvată problema celor 12 ha de parc, retrocedate pe sub mână, de sub nasul cetățenilor sectorului de o mână de oameni cu coloratură transpartinică.

După cum se poate observa suprafața nu mai apare ca ”spațiu verde” pe PUZ-ul Sectorului 3
Cu toate că este o problemă de interes local, consilierii s-au întrecut în a ridica din umeri și a se ”făli” cu cât de puțină autoritate au în această problemă. Culmea, cei mai făloși în a spune că sunt neputincioși au fost tinerii consilieri PNL! Mă așteptam la cei mai în vârstă de la PSD să fie așa, însă se vede treaba că și clasa politică tânără se formează în duh defetist, noroc că mai au timp să se schimbe.

Mai mult decât atât unii dintre consilieri au fost extrem de reticenți atunci când am vrut să le oferim soluții. Am fost întrerupt și limitat în a pune doar trei întrebări, în cel mai pur stil comunist și invitat să mă duc de acolo pe la Dl. Sorin Oprescu (adică eludarea responsabilității, a centrului de atenție către alte zone ale autorității publice și pasarea clasică a problemei). Vom ajunge și la Dl. Oprescu ce să facem, ne vrem parcul înapoi!

Voi preciza aici prima soluție: Poliția locală să înceapă amendarea proprietarului pentru că nu menține curățenia proprietății, așa cum este normal. Altfel nu putem constata decât o înțelegere tacită (sau nu) între autorități și proprietar la care consilierii locali se fac părtași. Apropo de proprietar, povestea acestuia o puteți găsi, fiindu-ne semnalată printre, altele, aici. A doua soluție este sesizarea DNA în această problemă a retrocedării parcului IOR (există deja un precedent, cel al retrocedărilor dubioase realizate în cartierul Băneasa de Radu Ioan Fotino - acesta a fost condamnat în primăvară la 16 ani de închisoare).

Am găsit înțelegere la directorul Administrației Parcului, domnul Silviu Popa, ce ne-a promis în Consiliu că va demonta gardul ce împrejmuiește inutil aprox 5000 mp de iarbă și copaci, răpiți astfel din parc, gard ce nu exista acum un an.De la Dl. Popa am mai aflat o veste (zic eu bună). Este în plan forarea de puțuri de mare adâncime ce vor aduce apă pură de la peste 150 de m adâncime (există în zona Obor și au foarte mare succes). Apa va alimenta cișmelele din parc.


Plan de acțiune: Vom încerca să participăm la cat mai multe ședințe de consiliu local pentru a  reaminti de fiecare dată consilierilor noștri că problemele de lângă noi se pot rezolva. 

De aceea, orice întrebare, observație, propunere, soluție o puteți posta pe pagină facebook sau ne puteți transmite via email, pe adresa prieteniiparculuiior@yahoo.ro în cazul în care vreți să păstrați ”factorul surpriză” față de consilieri. Bineînțeles că este de dorit implicarea prin participarea directă la ședințele de consiliu!

Ne vom constitui astfel și într-o platformă civică de colaborare cu autoritățile (într-o primă fază) în care vom semnala continuu problemele și soluțiile pe care le considerăm avantajoase pentru noi cetățenii din Sectorul 3.


DECIS!


4 comentarii:

 1. Am participa, dar in afara orelor de lucru .. multumiri pentru initiativa si reprezentare ; raminem oricind aproape cu semnaturi si actiune civica ; despre forari: ma tem ca nu se fac doar pentru cismele ; odata gasita o sursa de apa, poate fi baza unei adevarate " industrii", Doamne-fereste; e destula aglomeratie, dorim si strand cu dusuri ? ma intreb cu ce se spala paharele teraselor deja functionale ....

  RăspundețiȘtergere
 2. măcar să se spele lumea, @anonimule!

  RăspundețiȘtergere
 3. Autoritatile trebuie fortate sa scoata aele mizerii de panouri care anunta retrocedarea. Nu e nevoie de nici un tribunal aici; legea a fost incalcata flagrant odata ce un spatiu verde urban a fost retrocedat. a lasa acele panouri inseamna a accepta incalcarea legii

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, se încearcă crearea unui consens public pentru a realiza o vânzare a terenului. "Proprietarul" vrea sa scape de acest teren ce devine o piatra de moara deja.

   Ștergere